Vidste du, at dine gamle smykker faktisk er guld værd? Det er de i hvert fald, hvis de netop er lavet af guld. Har du derfor nogle gamle guldsmykker til at ligge, som du ikke længere bruger, eller som ikke betyder noget for dig, opkøber vi dem gerne. Vi køber så at sige gammelt guld for at forvandle det til nye og smukke smykker. 

 

Mange ting kan i dag genanvendes. Ædelmetaller er en af disse. For det er ressourcer, der ikke forgår og som kan genanvendes igen og igen. For at kunne genanvende guld fra guldsmykker, kræver det, at gamle og aflagte smykker bliver indleveret. Det kan være dine.

Vil du gerne vide lidt mere om at sælge dine guldsmykker, inden du kaster dig ud i det? Så forsøger vi herunder at gøre dig lidt klogere på hele processen omkring køb og salg af guld.

 

Gammelt guld bliver forvandlet til nye smykker med unikke historier

Har du et guldsmykke liggende, som du ikke rigtig har lyst til at bruge mere? Eller har du måske fundet nogle guldsmykker i et glemt hjørne, som ikke passer? Så behøver du ikke give dem gratis væk eller fortsat lade dem ligge ubrugt hen.

For du kan nemlig sælge dit gamle guld til os i vores forretning i Holstebro. Vi opkøber nemlig gammelt guld, så det kan blive omdannet til nye og moderne smykker, som forhåbentligt kan få lov at skabe en høj affektionsværdi og en unik historie. Dine guldsmykker kan få lov til at leve videre og skabe glæde hos andre, mens du selv enten kan bytte dig til andre og nye smykker eller få penge overført til din konto, som kan bringe glæde på anden vis.

 

Bidrag til bæredygtige smykker med salg af gammelt guld

Når du sælger dit gamle guld, får du ikke kun ryddet op. Du bidrager også til en miljøvenlig fremstilling af guldsmykker, da det bliver smeltet om og lavet til nye smykker. Flere og flere smykkedesignere vælger udelukkende at anvende 100% genbrugte ædelmetaller – og det kan du aktivt støtte ved at sælge dit guld i stedet for at lade det samle støv i et hjørne.

Det er et rigtigt godt skridt i den rigtige retning for naturen og miljøet, da der dermed kan fremstilles smykker uden at tære yderligere på naturen og dets ressourcer. Desuden er der også nogle andre, der vil kunne få muligheden for at købe smykker med god samvittighed.

Så er du lidt en miljøfreak? Eller vil du gerne gøre mere i de baner? Så er det en win-win at sælge dit gamle guld, da du også får et fint beløb ud af at gøre det.

 

Hvor meget er mit guldsmykke værd?

Når du gerne vil vide, hvor meget dit guldsmykke er værd, skal du først og fremmest kigge efter stempler. Dette viser, hvilken guldsmed smykket og guldet kommer fra og ikke mindst, hvor mange karat guldet er. De forskellige talkombinationer viser, om dit guldsmykke er i 8, 14, 18, 22 eller 24 karat guld. Jo højere en karat, jo mere er smykket værd.

Når karat er blevet bestemt, bliver der kigget på, hvad dagsprisen for guld er. Denne er bestemmende for, hvor mange penge du kan få per gram. I øjeblikket er guldpriserne rigtig gode. Det betyder, at du får en del penge per gram guld, du kan sælge i øjeblikket.

Guldpriser er ikke noget, vi hos Viclara har nogen indflydelse på. For de varierer og afhænger af verdensmarkedet. Derfor ændrer de sig også dagligt.

Ligger du derfor inde med nogle guldsmykker, er der gode chancer for, at du får mere for at sælge smykket til os end ved at forsøge at sælge det privat.

 

Hvordan foregår det, når du sælger gammelt guld?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du kommer ned i vores butik i Holstebro med dine guldsmykker. Her kan vi tage et nærmere kig på dem, uden du skal være nervøs for, om de mon er kommet frem med posten. Vi kan desuden tage en personlig snak, hvor vi fortæller dig nærmere om hele processen, priserne og meget andet.

Når du ønsker at få vurderet eller sælge gammelt guld til os, accepterer du også:

  • At vi eventuelt foretager en såkaldt lødighedsprøve. Her laver vi mindre ridser i guldet for at kunne konstatere guldindholdet i smykket.
  • At vi fjerner perler, sten og andet, der ikke er guld, inden smykket bliver vejet.
  • At du får betaling for guldindholdet og ikke for designet.

Vi sætter dig gerne nærmere ind i betingelserne, og hvordan køb og salg af gammelt guld foregår ved et opkald eller en mail.

Har du ikke muligheden for at komme ned i vores butik i Holstebro, kan du også sende guldsmykkerne til os. Dette kræver nogle flere informationer fra os, inden du gør det. Kontakt os meget gerne i den forbindelse, så vi kan oplyse dig om de juridiske formaliteter.

 

Har du få eller mange guldsmykker? Så kigger vi gerne på det

Om du har en enkelt ring eller råder over armbånd, halskæder og ringe i guld, har ingen betydning for, om vi køber det af dig. Mængden har ingen betydning. Kom derfor gerne forbi med dit smykke eller smykker i vores forretning i Holstebro, hvis du gerne vil have en vurdering eller ved, at du gerne vil sælge, uanset hvor meget eller hvor lidt smykket eller smykkerne er værd. Vi tilbyder en højre pris for dit guld ved køb af nye varer. 

Det vigtigste for os er, at vi kan hjælpe dig af med et eller flere smykker, som bare ligger og fylder. Vi sørger for, de kommer til at bringe glæde og gavn et andet sted. Om du ønsker penge for dine smykker eller at lade beløbet indgå i købet af et nyt smykke i forretningen, er helt op til dig.